Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Sunday, October 24, 2010

tag dan award dari NADIA KHALILAH ;)

first time kena tag dan dapat award. hehe :)
actually dh lame beliau tag. baru hari ni nak jawab. sori lambat cik nadia. exam mode n cuti mode. hehe

Ada Rahsia Kecantikan Tak?
Tak cantik. So, takde rahsia. :)


Bagi Anda,siapa paling handsome dalam kumpulan SUJU?
me not into SUJU or what so ever. dont ask me why. fullstop. *wink*


Siapa BFF anda?
Puan Salwa Hj. Saimin. (mamma! hehe)


Siapakah Idola Anda?
Err...


Moto hidup anda?
Sy tak penah beli moto lagi selama hidup ni. hak3 ;)
ok2. serius. 
'What goes around comes around'


Harus Tagkan kepada blogger yang anda sayang dan suka minimum 8 orang.
- Fatin 
- Cik yanna
- Cik Nadira
- Cik najwa
- Cik Yan
- Cik Roziana
- Cik Alynah
- Cik Layla


TAG SETERUSNYA...


1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
* one of my follower (ofkos,,,hehe)
* she gave me this award!
* cantik*beauty**
* she gonna be a great staff nurse soon,,IA :)
* one of muh feveret blogger


2.Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
* Sy tak suka sotong. bau. bau ape? dont ask me.
* Suka merepek. Rasenye sume org suka merepek. gila ke serius je? hehe
* Banyak cakap. It doesnt mean 'banyak mulut' :))
* Sy sgt malas nk disconnect internet seterusnya sgt malas nk shutdown lappy. :)
* Sy mempunyai masalah cepat nervous.
* Sy suke bajet2 busy bila ada org nk jumpe. sbb sy nk dia dtg jumpe sy. bkn sy yang jumpe dia (bajet!) hehe
* Hobi terbaik sy setakat ini adalah suka melepak di kedai buku. baca ensiklopedia. (tak tipu ni) hehe
* Sy suka kucing tp menjaga kucing bukan kesukaan sy. So, sy akan biarkan kucing tersebut membuat kacau bilau.
* Hobi sy ketika makan: suka mengunyah semua daun yg ada termasuk daun limau purut, daun kari n segala daun. hehe
* Ketika menulis post ini, sy mengambil masa yg agak lama iaitu kire2 2 minggu. hampir sama jugak semasa nk bwt entry lain. :)


3. Pick your most deserving recipients and describe them
Fatin!!!
bestfren time dekat matrik dulu. satu kelas. baik plak tu. orang kedah ofkos! hehe


                                                                  Dapat Award!!!:)

Saturday, October 23, 2010

Apek

ni bukan pasal apek jual sayur.
ni bukan pasal apek cina.
ni pasal apek si kucing.
apek sebab kucing ni sangat putih dan comel. dan JANTAN.
so, dengan persetujuan bapak dan anak, kucing ni pun dapat nama 'Apek'
ade org cakap nape bagi nama 'Apek' sebab nama tu tak comel pun. ok, kalau cmtu, aku nk tanye, ade tak orang tanya nape nama kau bedah? tak cantik langsung. so, baik duk diam-diam. (agak kerek di situ,,,wakakakaka!) saje nk kerek sikit pagi-pagi. hehe :)

Apek!! :)

Sangat tension bile tgk Apek sbb beliau sgt gemok. terlebih makan. pagi-pagi makan muruku baby (ni jajan yang selalu kite makan waktu kecik dulu). Jajan pun kau tak tau? Jajan tu cikedis la! wat so ever la ejaan die tak tau betul ke tak. hehe. tengahari Apek makan nasi + makannan kucing yang aku tak penah nak tau name die. petang beliau makan biskut plak. malam beliau mesti makan muruku lagi. Perghhh. cmne la tak gemok.

Apek gemok tgh bwt mata stim.hehe :)
Apek gemok! :)
p/s: entri sangat bosan sebab aku pun tengah bosan di hari kesembilan semester break.huhhhh!!!!~~

Saturday, October 16, 2010

cuti.holiday.liburan.

cuti.bahasa melayu.
holiday.bahasa omputeh.
liburan.bahasa indon.

hari ni start cuti. semester break. 5 weeks tu oh. kejap je. tak lame pn. hoho.
whatever. syukur sudah.
atleast, tak pening2 assgmnt, quiz, lab reports and bla bla bla. kan?kan?
secara automatik dan sgt rasminye sy telah dilantik oleh Puan Salwa utk mengemas rumah dan memasak nasi sepanjang berada di rumah. 'kalau nk masak, masak nasik je. lauk mama masak.' itulah perintah beliau.

oleh kerana hari ni first day sy kt umah. Puan Salwa dgn senang hati menyuruh sy menyiapkan breakfast. ok, bajet nk asah-asah bakat masak nasi goreng yg dulu2 ni. hehe. tp malang ok, nasi goreng tu mcm tak sedap. tapi org lain ckp 'boleh la'. adakah sekadar nk jaga hati. atau pn sbb lapar so bedal je. tp bapak sy mkn byk td. means tak teruk sgt kot. hehe. whatever~~

ok. dh malas nk menaip lagi. (sy mmg pemalas. harap maklum)
can cin cau!

happy holiday to me!
:)

Thursday, October 14, 2010

kekanda adinda

lagu ni comel!
serius. sile tengok lirik ;)

Atilia ft Monoloque - Kekanda adinda


Oh Kekanda
Jangan iri hati
Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki
Malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu

Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda
Tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda
Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu

Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu

Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

ni pulak video 'Kekanda Adinda'

video

Saturday, October 09, 2010

Laptop anda jantan ke betina?

Ok, aku nak tanya korg, laptop korg tu jenama ape?
Acer? Compaq? Dell? Apple? Asus? FTec? Lenovo? Msi? dan tak ksh la jenama ape pun.
dan jgn tak tau jugak yang laptop ada jantina.
bile aku bgtau member2 semua ckp dh tau lama. ok, fine. aku tertinggal -____-
tp aku nk post jugak entry pasal ni :)
so, nak tahu tak jantina laptop yg selalu dingadap tiap2 hari tu? jantan ke betina?

buat je step kt bwh ni...

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
    Save as =  love u.vbs

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?
Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu la sebaliknya....

pic ni sy curik kt google :)


Selamat mendengar!hehe
sesuai utk korg yang tgh bosan2 buat esaimen tu.
peace no war! :)

Blog telah diupdate

Akhirnya blog saya telah diupdate.
sekian, terima kasih.

p/s: sgt busy dan sgt malas ;)

haha.takde kaitan tibe2 letak gamba si mok ni.
sy rindu adik sy sbnrnye :(

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...