Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Tuesday, August 31, 2010

Kes buang bayi lagi. kali ni dekat apartment aku -.-

Lagi-lagi kes buang bayi. kalau baca paper hari-hari pun pasal kes buang bayi. wahai pembuang-pembuang sekalian, aku bosan ok baca cerita kau hari-hari dekat paper. boleh tak jangan bersifat kebinatangan sangat? binatang pun sayang anak kot. oleh itu, wahai pembuang, kau memang lagi teruk dari binatang dan haiwan dan segala-gala makhluk yang seangkatan dengan haiwan dan binatang. (emo,,emo,,emo,,,)

Actually, kes buang bayi yang ni dh jadi hari ahad lepas (29 Ogos 2010) berdekatan dengan Pangsapuri Brunsfield, Seksyen 13, Shah Alam. tapi yang tak bestnye aku takde dekat apartment tu. so tak dapat la tengok live kn. tp membe aku ade yang pegi tengok. dapat la capture gamba sket-sket. dari cerita yang aku dgr, baby tu dibungkus dalam kain batik dan diletakkan dalam beg kertas. yang paling teruk, beg kertas tu disangkutkan dekat papan tanda beri laluan. ish, kejam betul binatang yang buat ni!

kat papan tanda ni lah beg kertas yang mengandungi baby tersebut disangkutkan.
Orang first yang menyedari yang dalam beg kertas tu ade baby adalah seorang lelaki yang kebetulan melalui jalan tersebut dengan berjalan kaki. setahu aku, jalan ni memang jarang sangat orang lalu-lalang jalan kaki sebab dekat dengan jalan besa. so, memang baby ni sangat lucky sbb ade jugak orang baik yang jumpe die. kalau tak, tak tau la ape jadi ngan baby ni.

pegawai kesihatan tengah check condition baby ni.
Menurut pegawai kesihatan yang check baby tu, mungkin baby ni baru je diletakkan kat situ and dilahirkan kurang dari 24jam sbelum ade orang jumpe.

dalam proses nk transfer baby tersebut ke dalam napkin yang bersih.
napkin diberi oleh seorang ibu yang juga mempunyai seorang baby yang kebetulan lalu dekat situ
cuteyy
baby lelaki yang cukup sifat. darah masih fresh tanda yang baby ni baru sangat dilahirkan.
baby siap ditukar dengan napkin baru dan di bawa ke HTAR, Klang
kain batik dan beg kertas asal yang digunakan oleh pembuang yang kejam tersebut.
Rugi betul rase sebab balik rumah time benda ni jadi. kalau tak dh dapat tengok live.
aku sangat tak paham dengan sikap sesetengah manusia yang pandai beromen tak nikah tapi lepas tu main campak je baby tu merate. hoi pembuang bayi sekalian, korang memang penyangak. aku benci korang :(((

4 bebelan:

miSz TiQue said...

seyes ke ni?comel gle baby tuuuuuuuu

purplelicious said...

ni mmg seyes pun..
gmba2 sume real..
comel gile baby tu kan..
mmg takde hati perut betul org yg buang tu :(

ekin_jommasak said...

salam ...bisalah org tak da pegagan agama , suka ikut nafsu ini lah jadinya....

purplelicious said...

tula pasal..
ni lah akibat kalau nk buat sumthing tp tak fikir panjang.fikir best jek.
tak suke org2 mcm ni :(

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...