Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Monday, July 05, 2010

jangan salah guna, ok!

Masyaallah, busuknye bau sampah ni
ni lah salah satu ayat yang kite selalu dgr bile seseorg tu mengalami sesuatu yang tak elok or yang buruk. tapi tahukah kite apa maksud 'masyaallah' ni? maksud nye ialah ALLAH MAHA AGUNG. so so so...mmg tak sesuai la kan untuk ayat mcm kt atas ni. tapi tapi tapi, perasan tak orang-orang kite selalu salah gune. and yang paling obvious skali kalau kite tengok dalam cerita-cerita kat tv, pelakon tu slalu je dengan yakin sebut 'masyaallah' kalau kene bala bencana. aiyakkk..ini sudah salah..patutnye dorg sebut astaghfirullah or inalillah kot kalau tak silap. sy tak berapa nk terer bab-bab ni. actually, benda mcm ni kite dh boleh nampak silapnya kat mana if kite tau maksudnye..kn?kn?kn? :))

so, jangan la salah guna 'masyaallah' tu! huhu...

ingat, jangan salah guna ok, nanti kena penalti! hehehe...

2 bebelan:

MrNamiruz said...

dah terbiasa..and xde pendedahan..mybe u can advice, how to use the "masyaAllah" tu dgn cara yg btl..btw, thx for sharing..:)

A.S.I.A.H said...

btul2..jgn salah guna.

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...