Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Friday, July 02, 2010

kegawatan ekonomi

dh lame tak bukak blog sendiri. ni semua gara-gara kegawatan ekonomi.
elaun masuk lambat 3 hari. lambat tuh! mood nk ber-online pun takde..hehe
actually aku pn tak tau yang aku ni boros ke duit tu memang sikit.hehe..
kalau ikutkan elaun yang dapat tiap-tiap bulan memang mcm banyak.tapi tak cukup!
elaun 700 sebulan plus ngan duit makbapak bagi. so, total dlm 1000 lebih-lebih sikit la..hehe..tapi tak cukup!
dengan itu, satu perancangan yang sgt teliti perlu dijalankan bg mengelakkan kegawatan ekonomi. poyo!

- sewa rumah --> MYR 250.00
- bil elektrik, air & maintenance cekik darah --> MYR 50.00
- bil maxis --> MYR 100.00
- topup --> MYR 50.00
- makan @ melantak --> MYR 300.00
- main kutu ngan mama --> MYR 100.00
- shopping sikit-sikit --> MYR 200.00

ok, so total semua rm1000 lebih. adoi! elaun lesap mcm tu je tiap-tiap bulan. ni belum ade kereta lagi. (ceh, berangan! kampus depan umah je kot.hehe..) ni tak masuk lagi kalau aku lenjan kereta sape-sape yang ade kereta auto tu. mmg boleh sampai perlis la. hehe..
sepatutnye, aku patut jadi manusia yang bersyukur sebab masih mampu nk bayar semua-semua tu. ade org tu tak mampu pun kn. sob..sob..sob..huhu..

jadi, cita-cita saya pada bulan ini adalah ingin meninggalkan baki sekurang-kurangnya rm50..kalau tak mesti tinggal rm10 je..huhu..wish me luck bebeh! :))

4 bebelan:

PIraTes SpaRRow said...

shping jom pirate s belanja...
mcm na nak save tp dlm ht 2 kira nak shping g huhu...
hehehe
by the way..gud luck deaaa...hehehe

purplelicious said...

shopping tu wajib.
takde duit pn wajib shopping..hehehe

l0veyd0veyd00 said...

aku smpi skrg masih blom menguasai ilmu berjimat cermat ni...adeih

mohd zakaria said...

dari elaun yg dapat, simpan RM 50 dulu then baki nye baru dibelanjakan....

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...