Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Monday, November 01, 2010

bunga gantang. korg tau? aku tak tau.

citenye cmni..td kn ade org tanye..
'mak ko ade tanam bunga gantang tak kt umah?'
aku jwb 'bunga kantan?takde la.'
nampak sgt aku pekak. die ckp bunga gantang. aku jwb bunga kantan.
alkisahnye..sbb aku tak tau bunga gantang tu ape. lagipun mak aku tak penah tanam bunga selain bunga kertas, kaktus dan bunga ape tah. tp confirm bunga gantang takde.
tindakan aku selanjutnye...menyiasat apekah bunga gantang itu..
dating jap ngan abg gugel. nak tanye die bunga gantang tu ape.
dating punye dating...
aku dah tau bunga gantang tu ape!
hehehe

bunga gantang! bkn bunga kantan!
menurut abg gugel jugak, bunga gantang ni ade org letak dlm laksa, asam pedas n ade gak yg bwt ulam. so, boleh dikatakan fungsi bunga gantang ngan bunga kantan ni same la jugak lebih kurang sebab ade gak org letak bunga kantan dlm asam pedas kn. huhu.
maka terjawabla apakah itu bunga gantang. tak rugi ade gugel kn? kn? hehe

p/s: aku suka kunyah-kunyah bunga kantan bila mak aku letak dlm asam pedas sebab rase sedap.

2 bebelan:

chii said...

agaga..kirenye bunga kantan ar gak kan..bhs org mana tu eh panggil bunga gantang

purplelicious said...

owh..kirenye bunga kantan ngan bunga gantang tu same la ek..
wahahaha..tak penah tau pn..dh la 1st time dengar bunga gantang

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...