Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Monday, July 18, 2011

Ayam Penyet Wong Solo

Assalammualaikum :)

Kali ni nk citer pasal Ayam Penyet Wong Solo plak. nak dekat puasa ni asyik cerita pasal makanan je. biase la tu kan. symptom-symptom nk ramadhan. hehe. dekat seksyen 7 shah alam, belakang Jakel yang besar tu ade satu restoran Ayam Penyet. memang terbaik ouh. ade 2 restoran ayam penyet kat area Jakel tu tapi yg lagi satu tu kureng sket la. Wong Solo lagi menyengat. senang je nk carik wong solo ni, restoran die warna hijau. terletak betul betul belakang Jakel. setakat ni aku rase dh lebih 10 kali aku makan kat sini. nak nak pulak aku ni ade mix jawa sket. so memang kena la ngan selera aku. hehe. yg lagi menariknye, dekat restoran ni kita boleh duduk kat lantai or duduk atas kerusi. kalau rasa nak feeling lebih time makan ayam penyet tu boleh la ambek seat yang duduk atas lantai. best ouhhh. hehe

wong solo seksyen 7

ayam bakar wong solo

ayam penyet wong solo

empal sapi wong solo

Kat atas ni antara makanan paling sedap kat wong solo. mesti cuba! hehe. harga die pun berpatutan. untuk satu set hidangan ni harga die rm10.50 dan akan dapat free air mineral macam dalam gambar empat sapi tu. tapi kalau nak lagi best, boleh je nk order air lain. pape pun, wong solo terbaikkk! :)

5 bebelan:

Aimifiqa said...

waaa. sedap nye nasi ayam. lapa. :)

purplelicious said...

memang sedappp. cepat makan sebelum bertambah lapa ;)

farra8979 said...

slalu g kat area bangi n kl. kat shah alam, blum penah pegi lg.

~awa~ said...

lapa la plak pas tgk ayam penyek nie..huhu..visiting too..nice blog.. =)

purplelicious said...

ayam penyet ni memang slalu buat org lapa..huhu..thanks awa~~

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...