Blogger Templates

Nuffnang

Like kami di Facebook

tiktoktiktok

cakap la ape kau suke

Thursday, August 11, 2011

Lelaki dan Perempuan

Assalammualaikum :)
Hari ni hari ke-12 kite berpuasa. Alhamdulillah...
Bosan hari ni tak buat ape2. tadi tengah facebook-ing terjumpa status sepupu aku ni yang aku rase menarik untuk dikongsikan. 


Untuk perempuan:
Jangan disebabkan LELAKI , tudung kau melayag..
Jangan disebabkan LELAKI , maruah kau tergadai..
Jangan disebabkan LELAKI , perangai kau berubah ke arah kejahatan..
Jangan disebabkan LELAKI , nama baik keluarga jadi rosak..
Jangan disebab LELAKI , maruah tergadai..
 
Untuk lelaki:
jangan disebabkan PEREMPUAN duit kau habis...
jangan disebabkan PEREMPUAN kau hilang kawan...
jangan disebabkan PEREMPUAN keluarga diketepikan...
jangan disebabkan PEREMPUAN kamu hilang waras...... 
 
Ingat tu wahai perempuan2 dan lelaki2 semua, sbb benda2 macam ni dh terjadi betul2 dekat orang sekeliling aku. sanggup lupakan kawan yang dari sekolah rendah sekelas, sekolah menengah pun sekelas, tapi bila masuk uni yang sama, even sekelas tak boleh bercakap sbb nanti awek marah. pergh...ape jenis manusia org macam ni. dengan member yang dh berkawan lama pun sanggup dilupakan. ingatla, bila susah, member tu jugak kan yang kau carik. awek kau tu suke kau bila senang je. emo la plak. hehe. sekadar renungan time bosan ni.. :)

0 bebelan:

angka giliran anda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...